Asezata pe Valea Prahovei, între 2 centre montane deosebit
de importante, Busteni si Sinaia, Vila "Cascada" este punctul
ideal de pornire pentru a descoperi frumusetile naturale,
cultura, istoria, dar si traditiile zonei Carpatilor
Sinaia

Sinaia

Staţiune montană pe Valea Prahovei, la poalele muntelui Furnica, străjuită, pe o distanţă de 9 km, în vest de Bucegi şi în est de munţii Gârbova (Baiului).
Până spre sfârşitul secolului al XVIII-lea, doar păduri de fagi şi brazi străjuiau împrejurimile locuite de călugări dispersaţi în schituri de lemn sau în peşteri. În 1695, Mihail Cantacuzino ridica, în apropiere de pârâul Peleş, mănăstirea Sinaia, după numele mănăstirii de la muntele Sinai din Egipt, unde fusese în pelerinaj.
Click pe numele unui oras pe harta pentru a citi despre atractiile turistice din zona respectiva. Este perioada când cuplul regal - Carol I şi regina Elisabeta - sunt găzduiţi la Mănăstirea Sinaia şi aleg ca reşedinţă de vară regiunea, hotărând să înalţe, în apropierea pârâului Peleş, castelul cu acelaşi nume.
În micul cătun încep să se construiască vile, multe dintre ele fiind doar reşedinţe de vară; localitatea primeşte numele mănăstirii - Sinaia.
Ca staţiune montană, Sinaia oferă multiple posibilităţi de practicare a sporturilor de iarnă, trasee de alpinism, excursii montane spre Munţii Bucegi şi spre Munţii Baiului.
Pentru practicarea sporturilor, dar şi pentru îndrumare, pe traseele montane sunt puşi la dispoziţie ghizi montani specializaţi. Totodată puteţi închiria echipament specific.

Sinaia - Ski :: Valea Dorului

Ski

Sezonul de schi durează, în general, din noiembrie până în mai, pe creste, la altitudini de peste 2000m

Pârtii pentru începatori:
– Poiana Florilor, de 250 m, diferenţa de nivel 50 m.

Pârtii pentru schiorii cu pregatire medie si avansata: :
– Pârtia "Vânturis" (Vârful cu Dor - Cota 1400, lungimea pârtiei: 2350 m, diferenta de nivel de 560 m si panta medie de 24,5%);
– Pârtia "Piramida" (Vârful cu Dor - cabana Vârful cu Dor, diferenta de nivel de 100 m, lungimea pârtiei de 450 m, panta medie de 25,8%);
– Pârtia "Dorului" (Vârful cu Dor - cabana Valea Dorului lungimea pârtiei de 600 m, diferenta de nivel de 150 m, panta medie de 25,8%);
– Pârtia "Carp" (Vârful Furnica - Cota 1400, 2500 m, diferenta de nivel 585 m, panta medie de 24%);
– Pârtia "Papagal" (Târla - telescaun, 450 m, diferenta de nivel de 150 m, panta medie de 35,3%);
– Pârtia "1500" de 450 m, diferenta de nivel de 125 m, panta medie de 28,9%;
– Pârtia "Turistica" (Cota 1400 - Sinaia, 2800 m, diferenta de nivel de 450 m, panta medie de 16,6%).


Escalada pe stânca

Traseele de catarare sunt amenajate pe Valea Pelesului, Sfânta Ana si în zona Padina (Peretele Vestic al Gutanului, Peretele Batrâna, Peretele Vararia Mare, Cheile Tatarului).

Mountain Bike si Parapanta

Pe traseele din Valea Prahovei si Muntii Bucegi se poate practica mountain bike, dar se gasesc si locuri ideale pentru decolare cu parapanta.
Copyright © 2007 Vila Cascada. by Dazoot.eu       XHTML CSS Termeni si politica de confidentialitate ANPC